Cookies är viktiga för att webbplatsen ska fungera ordentligt. För att förbättra din upplevelse använder vi cookies för att [komma ihåg inloggningsuppgifter och förse dig med säker inloggning], samla in statistik för att optimera platsens funktionalitet och leverera innehåll som anpassats efter dina intressen. Genom att fortsätta använda denna webbplats ger du ditt samtycke att göra detta. För mer information läs vår sekretesspolicy.

Följ oss

Vi har lanserat en ny hemsida - mer kundanpassad, lättanvänd och med ännu fler fotoprodukter. Läs mer här

Med åren brukar minnena bli väldigt många

Spara och organisera dina bilder

Dina bilder är ovärderliga. Spara och organisera din bilder, framkalla dina bilder. Glöm inte att ta backup.

Filformat

Troligtvis är dina bilder sparade i filformatet JPEG, och det finns ingen anledning att ändra formatet för lagring. Om du redigerar en bild i bildbehandlingsprogram bör du spara den i TIFF eller Photoshopformat tills du är klar med den. Om du sparar i JPEG-format flera gånger försämras kvaliteten. (Läs mer om kvalitet och bildstorlek under Kamerans inställningar.)

I datorn

I takt med att du tar fler bilder ökar kravet på ett organiserat bildbibliotek. Annars kommer du snart att leta förtvivlat efter bilderna från semestern eller barnkalaset. Börja med att skapa en bildmapp i datorn och lägg sedan upp mappar för olika fototillfällen under denna. Döp mapparna så du vet vilka bilder som finns där, tex "Jul 2003" eller helt enkelt med datum.

Om du letar efter en bild och vill slippa öppna varje bild kan du ställa in utforskaren i Windows så miniatyrer visas. Välj "Visa", och sedan "Miniatyrer".

Det finns särskilda albumprogram som ibland medföljer när du köper en kamera. Dessa kan förenkla om du tycker att det är krångligt att hålla ordning på bilderna i utforskaren.

Överföring av bilder

Det vore en katastrof om du skulle råka radera bilder du inte har kopior på. När du överfört bilder till datorn bör du radera bilderna från kamerans minneskort så du inte blir förvirrad av alla dubbletter. Om du har rutiner för överföring av bilder, minskar risken att radera bilder av misstag.

Färgkort från din digitalkamera

Digitalkameror är fantastiska eftersom du kan ta mängder av bilder utan att slösa film. Du kan dessutom förhandsgranska bilderna och radera dem du inte vill ha. Men tänk om hårddisken kraschar? Eller du tappar bort en CD-skiva? Och hur mysigt är det att samla middagsgästerna kring datorn för att visa semesterbilderna?

Bevara dina minnen genom att göra färgkort av bilderna från din digitalkamera. Ladda upp bilderna från din dator till myFUJIFILM och gör sedan din beställning. Några dagar senare har du dina bilder i brevlådan.